Besmele-i Şerif Pictures, Images and Photos

Tuesday, July 5, 2011

PRE-REGISTRATION @ PRE-REG

Assalamualaikum w.b.t to all followers and readers...:)

Alhamdulillah, semalam aku sudah selesai mendaftar subject untuk sem 1 nanti..fuh!!, nasib baek aku cepat semalam, kalau tak, mesti terpaksa add-drop subject secara manual nanti bukak sem nih..tu pun masih ada lg core subject yg x boleh register semalam...AQS 1180 Principles of Structures 1..core subject tu...semua budak QS x boleh add subject tu semalam...bila add keluar caption "Section CLOSED"...bengang jugak lah rasa...harap2 lah bukak sem nanti boleh add balik subject tu...bkn apa, kalau x ambik sem 1 ni, susah kitorang nak add subjects utk sem 2 nnti..sbb subject tu, menjadi pre-requisite utk subject 2.AQS 1280 Principles of Structures 2..which is for semester 2...

Ramai yang x dpt add semua core subjects semalam, sbb NO AVAILABLE SECTIONS!..yelah, dah aku tengok notice tentang pre-reg ni tulis boleh start pre-reg kul 12.00 am smlm...so, awal2 lg aku dah tercongok depan laptop...sebab nak register awal2 takut nnti semua group penuh n takut traffic jam...tapi nasib baek traffic x jam smlm...so i could make it smoothly,,without refreshing the browser for so many times..

Okay!...kat pic ni, subject2 yg aku pre-reg semalam...8 subjects with 19 credit hours! wow!..byk jgk...x termasuk lagi kalau aku dapat add AQS 1180 tu, so total credit hours might be 21...




huhu...hopefully, aku dapat bahagikan masa aku betul2...for carrying these subjects...because i not used to this!..sbb mase foundation x banyak subject aku perlu ambik utk setiap sem...paling byk pon 4 subjects...


ni jadual yg aku buat as a guide utk semua budak QS uia sem 1... i did it based on the module given...n for this schedule still not included for two subjects..Bahasa Melayu Lanjutan n Quran Sunnah & Built Environment...



total subjects for QS's students within 4 years is 45 subjects...plus university required courses 10...so the whole total is 55 subjects...with 140 credit hours n 185 contact hours...byk wooo!!..
harap2 aku leh excel utk degree nnti...amin...:)


note: x sabar nak masuk UIAM Gombak...boring seyh!!!!...cuti lame2 nih...

5 comments:

Avasturst said...

mimi...aku da tukar link belog...
-----> cakapplusplus.blogspot.com!!

hartini said...

nasrul ke nih???....sori kalo ak salah org...hehe

Avasturst said...

Yep!! nasrul la....and lagi satu..
pi kat link ni okeh???

http://cakapplusplus.blogspot.com/2011/07/saya-sayang-family-saya.html

fahmi said...

nice artikel

hartini said...

thanx..:)


"Orang yang terlalu memikirkan akibat daripada sesuatu keputusan atau tindakan, sampai bila-bila pun dia tidak akan menjadi orang yang berani.." -Saidina Ali-

"The secret of success is constancy in purpose.."