Besmele-i Şerif Pictures, Images and Photos

Monday, July 11, 2011

MALANG NASIB AKU!

Assalamualaikum to all readers and followers...


1st of all nak mintak maaf jika entri aku terlalu emosional..huhu..
Today i had JPJ Test utk kereta..
Actually, that's the second time i undergo the test...adeyh, kali ni aku fail lg...
Dua-dua bahagian...Bahagian 2 (Bukit, side parking n parking 3 penjuru) dan Bahagian 3 (jalan raya)
Terserlah kehebatan aku di situ setelah dua kali test, dua2 bahagian aku fail...
adeyh!!!...i don't know what i'm going to say,,,org lain biasanya, kali kedua test mesti pass salah satu...tp aku???...oh, begitu malang...malu, feel like giving up...
bahagian 2 aku fail side parking,,1st time test pon sama..side parking...
jalanraya td,,mmg JPJ bg lulus da kat aku,,tp sebab aku tercium bontot divider td,,,mmg terus dia bg fail....wahhhhhhhh,,,tensionnyer...dah la duit byk habis,,mase terbuang...plan nk kerja, mmg x lah...parking td...sikit je...bumper kereta duk atas line putih sikit..terus fail...geram betol aku!!!!!...dah la motorsikal hari tu aku dah fail...padahal, aku mmg da pandai bwk, time latihan semua ok....huhu...

But, when i'm thinking in positive way, i know, God has created something for a reason..The best thing is, Allah suruh aku bersabar,,or definitely, belum ade rezeki....yes, indeed...sekaligus memang rasa nak give up...tp, bile pikir blek, parent aku dah byk habis utk aku mendapatkan lesen memandu...xkan aku nk berhenti macam tu je kan...??...so, papepon,,i have to be patient..because having driving license is necessary...so, by hook or by crook,,i'll make sure that i get pass for this coming test...no matter how!...

Ya Allah, aku berserah kepadamu....tolonglah aku ya Allah...aku dah x larat lg...kasihanilah hambamu ini ya Allah...Ya Latif..

note: i need someone to cheer me up...suddenly, i have lost my focus in doing something...i don't know how can i be like this...it ashamed me a lot..huhu...i feel like crying.....T_T

1 comment:

miss epa said...

sabar eh syg.ada rezeki la tu nnti. :)


"Orang yang terlalu memikirkan akibat daripada sesuatu keputusan atau tindakan, sampai bila-bila pun dia tidak akan menjadi orang yang berani.." -Saidina Ali-

"The secret of success is constancy in purpose.."