Besmele-i Şerif Pictures, Images and Photos

Friday, January 15, 2010

kenapa ak jatuh cinta??

what i'm trying to say actually is not important...tp masalahnye kdg2 mengganggu ketenangan hidup ak...perasaan itu hadir tanpa dipaksa..mmg la normal..tp kekadang rase serabut..may b sbb ak blom lg rase nikmat cintan-cintun nie.. act, ak x nk...ak nk hapuskan perasaan tu dlm hati ak..cz blom masenye lg..tp agak susah..semakin ak cuba lupakannye, semakin dia dekat ngn ak..ak da try tp x dpt...nsb baek 'dia' x tau...nape ak leh ade crush kat dia??..i don't know...may b Allah nk uji ak ngn ujian nie..berat ak rse memendam perasaan..tp ak x mampu buat ape2..ak hnye boleh tawakal kpd Allah..mmg agak memeritkan..bile tgk dia ngn org len..(cemburu) namun, ak xde hak...ak cuba selami hakikat bahawa dia x de hati kat ak..tp kdg2 ak rase...argh!! ntahlah...ak x leh nk jawab...cuma ak leh katakan yg dia cam biskut...tu je..complicated giler kisah nie..x tau ending camne...but, i wish to forget him..n i wanna turn over a new leaf...

ak x sanggup nk menyakiti perasaan ak sendiri..cz ak sedar sape ak nie...n ak plg takut kecewa..so, drpd ak frust menonggeng nnti, baek ak frust skang...cari keredhaan Allah itu MIMI..jgn cuba cr psl ngn bende2 yg x patut..igt, Allah dah sediakan untuk kite..mmg susah mengharapkan cinta manusia..remember, yg Allah selalu berada di samping kita..walau dlm keadaan ape sekali pun Allah akan tetap menyayangi kita...pd mase kita sedih, igt yg Allah dekat ngn kite...Allah ade sentiasa..ak x nk mengharap ape2 lg ngn dia...biarlah..klu da mmg tersurat jodoh ak ngn dia, ade lah..klu x..anggaplah ia adalah mainan perasaan...n, terima kasih ya Allah kerna Kau menghadirkan dia dlm hidupku..n sedikit sebanyak membuatkan ak lupa ngn kesedihan lalu..n Kau telah membuatkan dia mengajar ak ttg byk perkara..Ya Allah, ak tau yg setiap ape yg berlaku itu ada hikmahnya...ampuni ak di atas kekhilafanku...

n utk dia..thanx kerna pernah wat ak bahagia...maafkan ak sbb ak menyimpan perasaan terhadapmu...sbb ak sendiri pon x sedar camne ia leh terjadi..mengenalimu adalah merupakan detik terindah dlm hidupku...tp ak harus belajar utk melupakanmu...maafkan ak..sebenarnya ak da x larat nk berlakon lg depan dia..seolah2 xde ape2...n skang ak hnya mahu dia kekal sbg kawan ak...that's all...

Ya Allah berikanlah ak petunjuk dlm menangani perasaan ini..jauhkanlah ak dr kemungkaran..Ya Allah kau bantulah daku utk senantiasa berada dlm landasanMu...

2 comments:

TamingSari said...

usah dilawan fitrah...Allah ciptakan fitrah nafsu dan antara nye adlh perasaan ingin bercinta...yup..xdinafikan..umur2 mcm skrg la kite ni kadang2 gelabah pasal cinte2 nie.. :D..kadang kite te pk jgk, "alamak, ramai da ad pakwe/makwe, ak stil xder lagi"...or "nk layan ke nie, org da pelawe" .:D... just follow the flow, and belive me, the best will be yours and you will be the best for him..:D

An-Nisa' said...

thanx abg sairi...act, mmg ssh nk kwl perasaan... alhamdulillah setakat nie msh terjaga lg...tp masalahnye, bile je try nk lupakan dia, mst dia tunjuk betapa concernnye dia...huhu..ntahlah..cam abg sairi ckp..just follow the flow...n just wait n see...


"Orang yang terlalu memikirkan akibat daripada sesuatu keputusan atau tindakan, sampai bila-bila pun dia tidak akan menjadi orang yang berani.." -Saidina Ali-

"The secret of success is constancy in purpose.."